liiproduction's Fotopage

By: liiproduction art performance

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 19-Sep-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
STUDENTS - PAY YER ATTENTION!~ OTHERS - PAY YER PRIDE!~

shadowplay01
shadowplay02



Tuesday, 18-Sep-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
BELUM HABES LAGIK KE?

hey there guys...sorry dah lama x update..baru nih ada sorg 'sahabat kepada sahabat' dtg bertanya akan 'cerita lama'..terima kaseh, very much appreciated~ & gua rasa soalan tersebut sangat berguna utk semua org baca & ambik iktibar..smoga lepas nih gua dah TAK PERLU lagik beri penjelasan kepada semua org (kecuali gua terpaksa lagik bercakap - I WILL!)..

Quote:
hi. aku baru buka fotopages hang..n nampaknya ang still cam tak pueh hati dgn rn yag dikatakan menciplak hasil karya hang.

akhir 2006 aku dah bagitau boss rn ttg kes ciplak menciplak..

sebagai penjelasannya, aku ada juga buat design stiker keta sukma. dan design tu dipilih hanya khas untuk beberapa kenderaan diraja dan yg diminta tngku puteri. our cmpny tak ada produce stiker keta sukma utk vip2 lain2 sbb keja bertambun.

dan design keta sukma tu di bawa oleh seketriat sukma ke RA bukan tuk diciplak, tp sebagai job untuk d print. (RA ada print service). and aku yang first pegang job tu.. disebabkan nak dapat scale stiker utk keta tu jadi kenalah trace dan adalah ubah suai skit nak bagi match..

n job tu aku past kat mad bla bnyk lg job len nak kena buat. mybe kesilapan kat sini mad masuk dlm my space n dier tak bg detail explanation.

hng kena tgk banyak benda la lii.. bukan point situ sini..

semacam klu hang tauke kedai print baju lar,den dapat job print design atas baju dari entah sapa designer dia pun ang tak tau. (Impossible ang cari designer asal tu b4 printkan).hang print ka dak??. of course lar kan..

teruk sgt lar aku tgk comment memebr hng tu..act mmg malas nak layan ja..sbb aku suh mad explain, tapi entah apa yang dia explain sampai hng still masuk gak RA tu.. senang ceta mai ja jumpa boss RA. detail semua.leh panggil wan sama kalau hang nak.. baru lah adil...

wassalam


MY REPLY:

hi there E..how r ya?thanx fer yer msg ere..erk? x abis lagi ke kes RA nih? gua rasa gua dah setel ngan MAD & kitorg dah berdamai2 dah pun..

gua mmg faham sgt keadaannya..gua tau design tuh si WAN tuh kaik kat RA utk print..masalah utama itujam, cuma TAG yg mAD buat kat design tuh tulis DESIGNED BY RA..itu je..so kat situh je salahnya..org printing x tulis diorg DESIGN...TAG org printing cuma PRINTED BY..so gua nak buat sikit pembetulan kat statement lu kat situh ok?

bukankata lu je, gua sendiri dah mala nak layan sbenarnya..kes pun gua dah tutup lama..dan BANNED LIST tuh pun gua dah ubah..gua & MAD pun dah ok..yg salah tuh kita betulkan..xde hal..last time yg kechoh sket sbb MAD x reply..itu je..gua dah biasa sgt ngan permainan officer nih..gua sendiri dah malas nak layan dah kes2 nih...moga jadik pengajaran utk semua org..gua pun bukan uka2 carik dgaduh sama org..kalau lu designer mcm gua, gua harap lu paham..kita designer nih org pandang kecik..org PIJAK2..org tolak ke tengah ke tepi..so its bout time utk kita sendirik junjung kita punya pride & jgn biar kutu2 yg konon byk duit nih pijak kepala kita..

gua x memusuhi sapa2...not to my own fellow designers which i calleed frenz..so harap penjelasan gua kat lu nih dpt buat lu faham..gua dah xde minat nak bukak isu yg dah kering nih..gua ngan MAD pun dah ok..ramai org dpt belajar byk bende dr apa yg jadik..maafkan komen kawan2 gua kat FP gua tuh..diorg mmg emosional..tp byk diorg kat situh jugak designer mcm kita..yg penah tungging terbalik kena tendang pijak ludah nih suma..

so gua rasa harap penjelasan gua nih solid utk lu faham..xde kene mengena psl kena trace blk, nak carik balik designer asal suma..kita kat redblack ada jugak pakai gmbr2 org suma..tp kita taruk TAG diorg..kita x ngaku kita bikin..sebagai contoh, dlm design work contohnya, buat menu sgala, gua perlukan gambar2 makanan 7 gua akan surf internet..n slalunya gua akan kutip dr FLICKR..TAPI!!! gua x ckp gmbr2 tuh gua hambek..kita kasik CREDIT tuh pada org yg berhak..so gua akan sentiasa maklumkan yg gmbr2 tuh dr FLICKR & dimiliki oleh photographer2 tersebut..ebab kita tidak bayar kepada diorg utk gbr2 itu, jadik kita x layak ngaku hak gmbr2 tu..so kita kasik CREDIT pd diorg..TUAN PUNYA KERJA..its simple right? so, slamat maju jaya utk anda juga cik/en E & rakan2 yg lain..moga nasib anda terus cerah & TIDAK dipijak tendang seperti KAMI.

selamat berpuasa utk anda.


Monday, 17-Sep-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
BUDDY-from my latest JOURNAL - 13/140107

buddy
salamz...this is sumthin i wanna share with all of ya...last time, one of ma gud buddies, DILA came n stayed at ma house...shes been like ma own lil sista...n shes been like a daughter to ma parent..shes one of us...n on that day the came last time, she wrote sumthin in ma latest journal..then ive replied/wrote her back on the next page in ma journal...& IT GOES TO ALL OF YA ERE TOO!~

happy reading~



MAGNIFIER :

Quote:
13 JAN 2007

PERMULAAN TAHUN BARU, AZAM & SEMANGAT BARU.
HEY, U'VE GOT IMPROVED, BABE! U SEEMS HAPPY!
VERY, VERY & VERY HAPPY & CHEERFUL BABE!
GLAD TO SEE U DUDE!!

27 TAHUN HIDUP +DUGAAN + SUKA DUKA = KEKUATAN UNTUK TERUS HIDUP

ALWAYS REMEMBER THAT...!

U'VE (GOT) YOUR FAMILY, FRIENDS SURROUND YOU
WHO WERE ALWAYS (WILL) SUPPORT YOU AND (BE) BY YOUR SIDE
NOT ONLY AT CERTAIN TIME BUT ALL D'TIME.

DILA, 130107 - HAPPY NEW YEAR.


MY REPLY :

Quote:
SUNDAY, January 14th,year '07

Dearest beloved buddy,

Thanx fer the note in ma '07 journal. Thanx fer all the nice words, wishes, advices & supports..really appreciate that ALOT!..sumhow, im touched with yer writing this time..i cudnt imagine a world without a great buddy like ya, who always 'ere tite with me!~ how cud i possibly repay that kindness, cares & luvs yave eva gave 2 me..May HIM repay ya with blesses,cares, protections, luvs & happiness fer yer upcomin & entire life!!

27 tahun hidup + dugaan + suka duka = membentuk siapa aku.
tetapi kekuatan untuk terus hidup adalah insan2 seperti KAU!!

permulaan tahun baru, azam & semangat baru. Namun jiwa masih terisi & dibelenggu dengan luka lama yg berdarah. Just like u said, i 'SEEMS' HAPPY!! VERY, VERY, & VERY HAPPY & CHEERFUL!!
Apa yg terlihat adalah apa yg aku pilih untuk DIPERLIHATKAN!
Tapi kegembiraan melampau yg 'sebentar' ini adalah semata2 atas kehadiran KAU. 'tongkat' ketika aku rebah, 'semangat' ketika aku hilang jiwa..bukan pengganti, bukan ubat, tetapi DOA untuk aku terus bangun & terus melangkah..

Hidup ini kadang mudah..kita sentiasa buntu lalu terhenti & mati, bila kita sentiasa (sengaja) melepas pandang pada pintu keluar yg terbuka luas..DIRI KITA SENDIRI!!

Aku adalah TUAN PUNYA kepada apa jugak keputusan yg akan aku buat!! termasuk untuk gembira atau duka..sesaat aku mungkin terhenti atau mati..tapi ketika nafas kedua, aku bisa membawa fikir warasku agar menjadi BENAR & JAGA..kalaupun senyum itu sebentar, atau mungkin ku tampal..tapi hidup aku terus, & aku perlu terus berjalan..masalah datang & pergi, bukan untuk aku lari atau menyerah..tapi terus MELANGKAH!!..'Jiwa' ini, 'Semangat' ini, dan 'Doa' kalian buat aku lebih kuat!!

Kau jugak x terkecuali dari setiap-nya..bangun kau berdiri!..melangkah kalaupun x berlari!..GEMBIRA itu 'PILIHAN', BUKAN 'NASIB'!!..Doa aku jugak akan sentiasa bersama KAU..tidak setiap 'HARI'..tidak jugak setiap waktu..tapi setiap NADI & HEMBUS NAFASKU!! Bangunlah berdiri! Kalaupun senyum itu plastik atau tawa itu dusta, pilihlah untuk terus GEMBIRA!!
kerna masalah seterusnya pasti akan tiba!! & itu PASTI!! itu JANJI!!

masuk tahun ke-10 persahabatan yg akan aku bawak sampai mati!!terima kasih!!

lotsa luvs,
your devilish buddy!!


Thursday, 13-Sep-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
selamatLAH ramadhan

ramdhan07


RAMADHAN DATANG LAGI DENGAN HADIAH PERCUMA - PAHALA BERGANDA !!
CUMA PERLU PUTARKAN NAFSU & BUANG !!
LIHAT BAGEMANA AMALAN ANDA BERPUSING LIGAT
DAN PAHALA ANDA BERGANDA!!

JANGAN LEPASKAN PELUANG INI !!
EDISI TERHAD - HANYA SEBULAN DI PASARAN !!

(suara MAT SENTUL on the background)

iklan ini dibawakan khas kepada anda oleh redblackstudio


the devil himself,

-Lii-
(redblackstudio)
-malaysia-


Friday, 31-Aug-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy 50th anniversary of MALAYSIA Independence Day

merdeka07


People said that im not / less patriotic when i told them that i dont feel like celebrating Malaysia’s 50th Anniversary of Independence Day on the BIG DAY. Is it me who is less patriotic to my country or is it them who think they really know the meaning of it?

Independence Day got its own meaning for me. Tho, im not the one who fought to free my country back then, but the love i had fer ma country is sumthing that nobody can throw their judgement on it. I celebrate the independent of ma country on every breathe i take in this multi-cultural, peaceful & harmony land. Be more thankful when everytime i see all ma kids, frenz, brothers, sisters, fathers, & mothers from another countries. I was havin this weird says from all of them everytime i laid eyes on them. It seems like they were sayin..

"ya r lucky!"

"independence day? yeah-rite!"

and it keeps me thinkin, r we THAT lucky (fer not have to FIGHT)? r we really independent??

guyz&gals, sorry that i didnt join ya on the big celebration that nite..I just dont feel like goin..dont like to be stucked in the crowd..plus those noisy crowds aint know shits of whut they r doin..those who were havin lotsa fun, drinkin all nite, do shits & all, enjoy yer independent while ya stil can..happy MERDEKA day..

"YEAH-RITE!"

jijan said :

Quote:
the way we got our independence really funny and ironic.....we only remember '1 man' that made it all, the so called 'bapak kemerdekaan'...and we showed him on the TV almost everyday when the big DAY is closer, but those HEROES who 'really' fought for the independence died because they really 'want' it...we never mention them...not even think of them...hmmm so ironic dont you think?
MERDEKAAA!!!!


JIJAN - heh, its funny rite?..im totally agreed with ya bro..it seems like hes the only hero in this freedom epic!~ WHUDDA ****~ not that i hate Tunku or anythin..just that we (malaysian) hve been too emotional & fanatic bout Tunku 'til those true heroes who spelt their blood & spared their lives were easily fergotten..

so whudda we/they (Malaysian) had left to think about? how Tunku talkd to the Brits? How was the meetin? Whut color Tunku's shirt was? How long the journey from Malaya to GB that time? Whut the served on the plane? Did they got drunk? WHUT??..whut with Tunku that they care SO MUCH xcept fer the IMAGE of him raisin his hands to the air at the stadium?..IRONIC it is, ma fren!~ TOO IRONIC in fact, fer that matter~

n yet, they took almost half decades to increase the salary of those who put their lives, their family, evryone & evrythin they loves behind - to served fer their country!~ last time when i was in Sg Petani durin ma secondary days at the boardin school..i saw how terrible the barrack was!! is that the place they calld HOME to put the families whos been havin/takin all the risks of loosin their love onces - EVERYDAY?? FUNNY IT IS, ma fren!~ FUNNY!~ but im glad that they started to open their eyes now..im sayin all this coz im not the one who can do the same as they did..i dont risk my life fer those who didnt know how to appreciate me!! so RAISE up, ma fellow Malaysians!~ we OWED them TOO MUCH fer whut we had now!~ at least, give them sum respects!~


the devil himself,

-Lii-
(redblackstudio)
-malaysia-


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net