liiproduction's Fotopage

By: liiproduction art performance

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Thursday, 16-Feb-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
HIDDENartwork-GOTH GURL + DIARI KAMALIA + SALAM MARIA

colored
colored 2
diari kamalia - PIRATED
View all 4 photos...


imagination-no one that i know
sketch on paper
colorin-photoshop6

GOTH gurl nih dah lama dah gua lukis (adeh, dah lama betul gua simpan artwork nih)...gua sendiri pun dah x hingat bila...last time lukis sikit (sampai situ je) then simpan jap..konon2 nak sambung sampai abis next time...tu pasal gua x taruk tarikh...lama2 gua sendiri dah malas n gua color-kan yg mana ada je...sbenarnya ada satu design kat T awek tuh...tu pasal gua taruk nama GOTH GURL tp gua lom rasa nak tunjuk sama lu org...lu org lepak jap, next update insyaallah gua taruk sinih okey?...so i hope ya gonna enjoy this one!~


DIARI KAMALIA pirated!

satu lagi, baru2 nih a fren of mine called...shes one of ma officemates when i was at rawang last 2 years...dah lama betul x dengar cerita pasal minah nih...shes a writer herself...byk jugak dia menulis...minah nih gak active ngan persatuan2 penulis nih suma kat terengganu sana (gua dah lupa hapa nama persatuan dia tuh)... so kitorg pun berborak la setelah sebakul maki hamun gua terima bila dah lama gila gua x contact dia heh, ira, ila, aleng, gua x penah lupa lu orang!~ gua XKAN PENAH LUPA lu org bertiga!~

so ira ada la 'soksek'2 sket sama gua pasal dia nyer novel 'DIARI KAMALIA'....last time masa kitorg kat rawang dlu, bos gua itujam dah pegi print novel nih sebelum kuarkan apa2 balck n white ngan budak ira nih...itujam dah minit2 terakhir sebelum gua benti keje kat situh dan gua la yg bikin cover utk novel minah nih...payment apatah lagi, memang seketul habuk pun x dpt (ke x dapat lagi?)...so minah nih cam HANGIN SATU BADAN la jugak...so skang nih dia dah antar manuskrip tuh kat satu lagi publishing company...n hapa lagi, CLASH la...tp nak buat camna, sapa suruh bos lama gua x bikin black n white sama budak nih...

kepada brader ha**im (bos lama gua), gua mintak maap sebab bukak ini cerita kat page gua sinih...gua xde niat nak aib-kan brader atau sapa2....cuma, yg mana betul, kena la gua BETUL-kan...yg mana salah, kena la gua SALAH-kan...gua harap brader paham...

kepada sahabat handai gua atau sapa2 je yg baru2 nak menulis tuh, pastikan lu org dapat black n white dr publishin company...lu org leh je nak antar manuskrip tuh kat 2-3-4 company pun, then lu org pilih la DEAL mana yg berkenan kat hati lu org...karang jadik cam kes budak ira nih sesaje je...tp kalau nak di-ikut-kan, budak ira nih leh saman je bos lama gua nih...tp x tau la camne, dia nak saman ke idak...gua harap lu org dapat setel baik2 la...

so kepada sahabat2 gua yg lain yg membeli novel...pastikan lu org beli yg SAH...maksudnya kat sinih, kalau lu org NAMPAK cover novel yg gua design nih, JANGAN BELI!!! dia xde hak nak berada dlm market...mcm cetak rompak jugak la...writer dia x dapat satu sen habuk pun...got it?




SALAM MARIA by FATIMAH BUSU -heh, xde bunga lain ke nak hambik bikin cover novel, bunga nih dah pemes gila kat dalam internet nih...nak wat camna, writer dia NAK JUGAK!

p/s : kepada PUAN FATIMAH BUSU (ex-client, sahabat, merangkap pembebel kat gua dulu masa gua kerja kat rawang - slalu bebel kat gua pasal novel dia ngan company yg gua kerja tuh ) , dah lama betul x call puan eak?...harap puan dalam keadaan sihat walafiat...harap dapat tau perkembangan SALAM MARIA...

thats all fer now...enjoy those n TAKE NOTE whut ive said up there!~
GOD BLESS YA ALL!~


Wednesday, 15-Feb-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
HIDDENartwork-GOTH team-we gonna look at ya BACK!

the sketch
inked
ere comes the gurl
View all 4 photos...





1851hours.201204. -we gonna look at ya back!
ink on paper
colorin-photoshop6

artwork nih rasanya gua dah taruk kat belakang2 sana...but this time gua tarukkan lagi skali from sketch...hope ya guyz gonna like this one too!~ so pada lu org yg bertanya, camnih la basicnya gua bikin artwork2 nih..simple je...lu org pun boley bikin...sketch-scan-edit...pasnih gua nengok lu org nyer work pulak okay?


Tuesday, 14-Feb-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
HIDDENartwork-or should i call this a letter?

header
footer
the letter
View all 5 photos...





ink on paper

heh...dah lama betul gua x menulis surat...LAMAAA SANGAAT!~...rindu betul nak tulis surat gua godek2 pc gua, alih2 jumpa artwork nih...so this i how i actually write a letter...with all the sketches n comix layout...tu pasal gua jarang dah menulis surat..ambik masa sikit nak menulis nih kepada sapa2 yg menah terima 'surat'2 dari gua, simpan baik ye surat2 gua tuh?...sbb bukan suma gua scan n save fer ma own self...so basicly lu org dapat masterpiece...gua xde salinan pun...kalau ada yg bermurah hati nak scan-kan utk gua, send la kat email gua eak?...adehhh...rindu tul nak menulis...slalunya akan ada la header 'OR SHOULD I CALL THIS A LETTER' nih hope ya guyz gonna enjoy this one too!~


Monday, 13-Feb-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
HIDDENartwork-from my previous journals a.k.a my BLACK BOOKs

open arms
no matter how im gonna look like
si aneh
View all 4 photos...



from my previous journals a.k.a my BLACK BOOKs - and the mem'ries remain...
ink on paper


sambil2 gua dok selak2 artwork2 lama dalam pc gua, terjumpa la pulak dengan artwork2 dalam gua nyer journal yg lepas2...ade la gua scan sikit...nak scan sumer x larat...byk sgt...basicly, gua nyer journal2 nih suma macam gak lu org nyer diary (if ya got one)...cumanya gua x panggil diary la sbb dlm tuh buakan stakat luahan rasa je...suma benda yg jadik kat gua pun ada situ...termasuk la cacatan note masa gua study dolu2, deal2 business, number2 phone, addresses, etc, etc, etc...n not to ferget, ma sketches!~adeh, kalau sekali sekala gua bukak balik journal2 lama gua nih, teringat balik zaman2 dolu2....dan secara LANGSUNGnya gua teringat sama sahabat handai gua dolu2...hapa cerita la lu or skarang ye?...rindu tul gua sama lu org.... biasanya gua akan copy-kan journal2 nih utk gua kasik pada my best buddies...dan ada jugak yg bukan best buddies gua yg mintak, pun gua copy-kan jugak...nak kasik yg ori mmg x dpt-lah...so kat sinih gua kasik lu org belek antara artwork2 dan luahan perasaan yg ada dalam journal2 gua yg lepas...for your info, artwork 'PEREMPUAN' lat time pun dari dalam journal gua jugak...enjoy em!~

ohw-yea, buat yg BUTA JAWI (gua pakai ejaan jawi gua sendirik ..pelan2 la eja eak?), meh sinih gua RUMI-kan utk lu org...lain kali ada masa pelan2 pegi belajar baca n tulis jawi okey?...yelah, KUTU macam gua nih jugak la yg kene tolong translate-kan JAWI nih utk lu orang yg PANDAI MACAM TUPAI-BELAJAR TINGGI2 SAMPAI GAYAT!~


secawan kopi panas,
saling tak tumpah dengan adunan hidup,
pahit dan manis saling berganti berselang seli

mengapa harus secawan kopi panas?
kerana,...dalam hitam pekat 'sebuah' kopi,
indah enak pahit rasa,
hanya engkau yang tahu bersyukur
akan rasa nikmat dan harum aromanya...


Sunday, 12-Feb-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
HIDDENartwork-toyol dept

toyol dept a
toyol dept b
toyol meet cikPON



toyol dept - fergoten date
watercolor on paper

harharharharharharhahar...ade lagi artwork nih!~..dah lama gua x tengok artwork nih gua bikin untuk satu publishing company nih...konon2 diorg nak kuar satu masg baru...inijam gua x pandai sgt nak edit pakai PC nih...lu org tengok sendirik la keje gua yg ini, BERTERABUR! ...tp gua x submit yg ini la...gua submit masterpiece...tp last2 diorg x kuarkan pun mag tuh...dan payment gua pun x penah dibayar sampai sekarang!~ harhaharharharharhantu air betul!~ heh, x kesah lah...gua x pandai sgt buat lawak nih...x tau la antu kecik gua yg seko nih camne...kalau lawak lu org gelak la, kalau x lawak lu org diam2 dah la enjoy ma lil TOYOL ere aite?


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net